Onze leerlingen scoren goed

De inspectie is tevreden over onze school. Er is ruime gelegenheid om door te stromen, van mavo naar havo en van havo naar vwo. Zo komen ook laatbloeiers tot hun recht. De aansluiting van het Montaigne Lyceum op het hbo blijkt in de praktijk erg goed te verlopen. Onderzoek van de Haagse Hogeschool toont aan dat onze leerlingen hoger scoren op doorstroom naar het tweede jaar dan andere middelbare scholen uit de omgeving. Er is relatief weinig uitval. Ook op de universiteit doen onze leerlingen het bovengemiddeld. Daar wordt immers veel verwacht op het gebied van eigen initiatief en zelfsturing. Hoe dat kan? Leerlingen geven vaak aan dat dit komt door ons onderwijs, waardoor zij goed voorbereid zijn op zelfstandig werken.

In het schooljaar 2016-2017 waren alle leerlingen van ons vwo in één keer geslaagd! Dit zorgde voor het hoge slagingspercentage van 100%.Een mooie opbrengst.

In het schooljaar 2017-2018 waren de slagingspercentage als volgt:

vwo   93%
havo  88%
mavo 93%
kader 92%

Bekijk ook de websites van:

- onderwijsinspectie

- venstersvoorverantwoording