Vwo

Onderbouw

In het vwo-onderbouwdomein van het Montaigne Lyceum zitten leerlingen die uitdaging nodig hebben. Ze hebben van de basisschool een havo/vwo- of vwo-advies gekregen en willen op school een flinke inzet laten zien. Leerlingen hebben tijdens de onderbouw dezelfde afdelingsleider en (grotendeels) dezelfde docenten. Voordeel is dat de docenten een persoonlijke band opbouwen met de leerlingen en zij ze goed kunnen volgen bij hun ontwikkeling. In de onderbouw wordt gewerkt met studiewijzers die veel structuur bieden en waarin ook extra stof is opgenomen. Stapsgewijs werken we aan een groei in zelfstandigheid.

Brugklaskamp

Voor alle brugklassers organiseren wij in oktober een brugklaskamp. Het is een ideale manier voor leerlingen om op een ongedwongen manier kennis te maken met andere leerlingen. Tijdens het vierdaagse kamp staan er allerlei leuke activiteiten op de planning, zo verkennen we de omgeving en doen we sportieve spellen.

Op reis naar Engeland

In het kader van Cambridge Engels maken we met de vwo-onderbouw een talenreis naar Engeland. We gaan in de brugklas naar York en in de derde klas naar Londen.

Culturele uitjes

Om de kijk op de wereld te vergroten, de betrokkenheid bij de omgeving te stimuleren en het lesprogramma te verlevendigen gaan leerlingen regelmatig op stap: naar de Tweede Kamer, het Rijksmuseum, naar een tentoonstelling of met elkaar naar de film. Leerlingen die op het gymnasium zitten hebben jaarlijks een uitstapje met alle gymnasiasten van de onderbouw of van de hele school.

Een profiel kiezen

Aan het eind van de onderbouw kiezen de leerlingen op grond van hun aanleg en belangstelling voor een profiel. Ze kunnen kiezen uit:

Overgangsnormering

Bekijk hier de overgangsnormering voor de vwo onderbouw..

Heeft u vragen over de vwo onderbouw? Neem dan contact op met met:

Stefan Stad
Afdelingsleider havo/vwo onderbouw