De wereld ontdekken

Reizen

Eén van onze uitgangspunten is ‘leren in de wereld’. Wij vinden kennis en begrip van andere landen en culturen onmisbaar voor de ontwikkeling van leerlingen. Reizen verbreedt de horizon, zorgt voor nieuwe interesses en levenservaring.

Op reis met school

Er staan verschillende reizen op het programma van vwo-leerlingen. Zo gaat de onderbouw in het eerste jaar naar York of Oxford, als verdieping van het Cambridge Engels programma. In de derde klas van het vwo gaan leerlingen naar Londen, waarbij ze in gastgezinnen logeren. Leerlingen van het gymnasium gaan een paar dagen naar Trier.

In de bovenbouw kan 5vwo rekenen op een bijzondere reis naar Rome. voor veel leerlingen het hoogtepunt van de vwo-opleiding. Jaren later praten oud-leerlingen nog vol passie over deze reis. We bereiden de reis uitgebreid voor op school met de docenten. Ook de leerlingen zelf denken vooraf mee met het programma en verdiepen zich in de geschiedenis en cultuur van deze unieke stad.