Decanaat vwo

Decanaat vwo

Welkom op de pagina van het decanaat. Het doel van het decanaat is om leerlingen en ouders te helpen met het maken van een bewuste keuze voor het profiel in de bovenbouw en bewuste keuze voor het vervolgonderwijs.

Keuzebegeleiding en LOB

Mentoren en de decanen begeleiden de leerling in de keuzes voor profielen en vervolgstudies. Het woord dat u in dit verband vaak zult tegenkomen is LoopbaanOri├źntatieBegeleiding (LOB). Kort gezegd omvat dit alle activiteiten die een leerling helpen na te denken en te beslissen over wat hij met school en vervolgonderwijs uiteindelijk wil bereiken.

Tijdens de schoolperiode moeten leerlingen een aantal belangrijke keuzes maken. Met welke vakken wil ik verder? Hoe maak ik de goede keuze? Wat wil ik na mijn eindexamen gaan doen? Hoe kom ik erachter wat ik wil?

Bij het kiezen staat de leerling niet alleen. Op het Montaigne Lyceum werken docenten, mentoren en decanen samen om de leerlingen te helpen kiezen en als ouder heeft u hierin ook een belangrijke rol. Als hulpmiddel bij het kiezen van een profiel en doorstroom naar vervolgonderwijs gebruikt onze school het computerprogramma Peppels. Hierin maakt de leerling tijdens zijn schoolloopbaan zijn digitale portfolio. Op de internetsite van het programma peppels.net kunt u zien hoe het programma werkt.

Gedurende het schooljaar krijgen ouders van het decanaat informatie tijdens bijeenkomsten of via de mail. Voor informatie over keuzeformulieren kunt u terecht op deze pagina.

Heeft u vragen voor de decaan? Neem dan contact op met:

Gerdien Zijlstra
Decaan vwo