Vwo

Bovenbouw

De bovenbouw van het vwo heeft een eigen leerdomein. Voor de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde en natuur, leven en technologie (NLT) maken we gebruik van ons laboratorium. De kunstvakken vinden plaats in het atelier. Hier wordt het  in de loop van het schooljaar steeds kleurrijker door alle creatieve werken van de leerlingen die het lokaal opvrolijken.

Leerlingen in de bovenbouw hebben een flink stuk zelfstandigheid opgebouwd in de onderbouw, waardoor ze in domeinlessen in toenemende mate zelf hun werk kunnen plannen, actief vragen kunnen stellen aan docenten en gewend zijn om in samenwerking met medeleerlingen opdrachten te maken.

Examendossier

In de bovenbouw tellen alle cijfers mee voor het schoolexamencijfer. Hoe het schoolexamencijfer berekend wordt staat in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). Het PTA geeft informatie over toetsen, cijfers en normeringen. Ook de overgangsnormen en de afspraken over het inhalen van toetsen staan in het PTA.

Een bezoek aan Rome

De leerlingen maken in 5 vwo een reis naar Rome; voor veel leerlingen het hoogtepunt van de vwo-opleiding. Jaren later praten oud-leerlingen nog vol passie over deze reis. De leerlingen denken vooraf actief mee met het programma en verdiepen zich in de geschiedenis en cultuur van deze unieke stad. Ter plaatste geven zij elkaar uitgebreide rondleidingen rondom de bezienswaardigheid waar zij zich in Nederland van tevoren in hebben verdiept. En natuurlijk zijn de begeleiders wandelende reisgidsen geworden in de loop van de jaren.

Voor een voorproefje hebben wij een programmaboekje van een van de reizen toegevoegd.

Heeft u vragen over de vwo bovenbouw? Neem dan contact op met:

Marco van de Ven
Afdelingsleider havo/vwo bovenbouw