Talenten ontwikkelen

Bèta programma

Vwo-leerlingen die bèta en techniek leuk vinden, kunnen hier vanaf de brugklas de focus op leggen. Bij het vak ‘Technisch ontwerp’ leren ze de verschillende stappen van het ontwerpproces. Hoe drijf je bijvoorbeeld een papieren vliegtuig of auto van lego met ballonnen aan? In de tweede en derde klas werken de leerlingen iedere periode aan een grote opdracht. Denk aan het bouwen van een brug of het ontwerpen van een website. Samenwerken is hierbij erg belangrijk. In de bovenbouw biedt de school Natuur, Leven en Techniek aan.

De Eureka cup

In de onderbouw nemen de leerlingen deel aan de Eureka cup. Dé wedstrijd voor technologie en wetenschap. Middelbare scholieren moeten een ontwerp maken om technologische en (natuur)wetenschappelijke vraagstukken op te lossen. Dit doen ze voor een aantal grote bedrijven en organisaties in Nederland. Montaigne doet al jaren mee aan deze wedstrijd.

Meer interesse in techniek? Bekijk onze masterclasses!