Kennis verdiepen en verbreden

Vwo

Binnen het vwo maken we onderscheid tussen atheneum en gymnasium. Leerlingen met een vwo-advies gaan automatisch naar het gymnasium, waar ze kennis maken met klassieke talen. Leerlingen met een havo/vwo advies stromen in op het atheneum (vwo zonder klassieke talen). Een enkele keer echter wil een leerling het een h/v advies toch graag naar het gymnasium. Dat is op het Montaigne Lyceum altijd bespreekbaar en vaak mogelijk.

Leerlingen op het vwo krijgen in de geschiedenislessen bijna vanzelfsprekend een stukje klassieke vorming mee. Alle vwo-leerlingen krijgen het vak technisch ontwerpen. Dit is een creatief en technisch vak, waar leerlingen projectmatig werken en zo verschillende competenties ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kritisch denken, ontwerpen, reflecteren, samenwerken en presenteren. Buiten de reguliere lesstof prikkelen we de interesse van leerlingen met een aanbod aan culturele activiteiten, verdiepingsprogramma’s, excursies en buitenlandreizen om hun blik op de wereld te verbreden.

Wat is er mogelijk met een vwo-diploma?

Een vwo-diploma geeft toegang tot een vervolgstudie aan de universiteit. Met een Cambridge certificaat van niveau kan dat ook een Engelstalige universiteit in het buitenland zijn. Uiteraard kunnen vwo-leerlingen ook doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Heeft u vragen over het atheneum of gymnasium? Neem dan contact op met:

Stefan Stad
Marco van de Ven