Vwo

 

Gymnasium en atheneum

In het vwo-domein van het Montaigne Lyceum hebben wij in de onderbouw aparte klassen voor het gymnasium en voor het atheneum. Op het gymnasium krijgen de leerlingen extra vakken aangeboden: Grieks, Latijn en KCV (Klassieke Culturele Vorming). Het gymnasium is een interessante opleiding voor leerlingen die veel extra meebrengen, gemotiveerd zijn, analytisch kunnen denken en doorzetters zijn. Ook hoogbegaafde leerlingen kiezen voor het gymnasium. Leerlingen met een h/v advies mogen bij ons in de brugklas ook kiezen voor het gymnasium.

 

Atheneumleerlingen krijgen vooral in de geschiedenislessen bijna vanzelfsprekend een stukje klassieke vorming mee. Op het atheneum krijgen de leerlingen technisch ontwerpen, een creatief en technisch vak, dat leerlingen helpt met het ontwikkelen van hun competenties (kritisch denken, ontwerpen, reflecteren, samenwerken, presenteren). Een vwo-diploma geeft toegang tot een vervolgstudie aan de universiteit. Uiteraard kunnen vwo-leerlingen ook doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo).

 

Buiten de reguliere lessen prikkelen we de belangstelling van leerlingen met een keur aan culturele activiteiten, verdiepingsprogramma's, excursies en buitenlandreizen. Zo bieden wij standaard aan:

 

 

Contact

Heeft u vragen over het gymnasium of het atheneum? Neem dan contact op met:

  • Afdelingsleider havo/vwo-onderbouw Stefan Stad, s.stad [at] montaignelyceum.nl of via het telefoonnummer van de school.
  • Afdelingsleider havo/vwo-bovenbouw Michel Zorge, m.zorge [at] montaignelyceum.nl of via het telefoonnummer van de school.