Mavo, afdelingsleider Maurice van der Made

De mavo-afdeling van het Montaigne Lyceum is een vierjarige opleiding, waarin de leerlingen worden voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo of op een doorstroom naar de havo. Het lerarenteam is zo ingedeeld, dat de leerlingen in zowel de onder- als bovenbouw dezelfde teamleider en vaak ook docenten hebben. Het voordeel hiervan is dat de docenten de leerlingen door en door kennen en ouders goed weten bij wie zij terecht kunnen.

Bijzonder onderwijs

Wij maken het onderwijs inspirerend en uitdagend doordat wij werken in leerdomeinen en door op de praktijk gerichte projecten te organiseren. Het werken met projecten stimuleert de zelfstandigheid van onze leerlingen en is een essentieel onderdeel van ons onderwijs. Het afgelopen jaar werkten wij aan de projecten ‘gezonde voeding' en ‘groen schoolplein’.

De mavo wordt ook wel theoretische leerweg (van het vmbo) genoemd. Het mavo-diploma geeft toegang tot alle niveau 4-opleidingen van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Onze mavo biedt extra keuzevakken aan, te weten: Kunst en Cultuur en Sport en Bewegen.

Van mavo naar havo

Een deel van de mavo-leerlingen wil graag doorstromen naar de havo in plaats van naar het mbo. Dit kan natuurlijk. Het Montaigne Lyceum wil deze doorstroom soepel laten verlopen en biedt mavo leerlingen een zesjarige opleiding aan. In deze zes jaar kunnen zij het mavo- én havo-diploma behalen. We plaatsen de leerlingen in een zogenaamde HI6-groep die vanaf het vierde jaar extra Nederlands, Engels en wiskunde krijgt. Daarmee geven we ze net iets extra’s mee, zodat zij het havo-niveau prima aankunnen. Na het behalen van het mavo-diploma na vier jaar, stromen de leerlingen door naar de bovenbouw van de havo waar ze ook nog extra begeleiding krijgen.

Heeft u vragen over het domein mavo?

Neem dan contact op met: afdelingsleider mavo Maurice van der Made, m.vandermade [at] montaignelyceum.nl of via het telefoonnummer van de school.