Ouderavond: Mijn puber online

Woensdag 21 november 2018

van 19:30 tot 21:30 uur

(inloop vanaf 19:00 uur)

Smartphones, games en sociale media: onze kinderen zijn er maar druk mee. Ze beleven online veel plezier en experimenteren erop los. Gesprekken vinden voor een groot deel plaats tussen mobiele apparaten. Buiten het zicht van ouders en leraren. En meestal gaat het goed. Maar wat doe je als zaken misgaan? Als een compromitterende foto van je kind rondgaat op sociale media. Of als je kind te veel afgeleid wordt waardoor zijn of haar cijfers achteruit hollen?

Tijdens de ouderavond mijn puber online krijgt u antwoord op deze vragen. U krijgt een goede indruk wat de meeste middelbare scholieren online doen, wat ze ervan leren en waar ze juist op moeten letten. We bespreken hoe u kunt handelen als er online problemen ontstaan. Welke afspraken u hierover kunt maken met uw kind en hoe u hierin kunt samenwerken met de school.

De thema-avond wordt verzorgd door Klaartje Schüngel van SocialmediaIMPACT. Voor meer informatie: http://www.socialmediaimpact.nl. U kunt rekenen op een onderhoudende en interactieve bijeenkomst. De insteek is positief en er is gelegenheid om uw mening en ervaring uit te wisselen. De avond levert u praktische tips op om uw kind te begeleiden tot bewuste en kritische gebruiker van internet.

Omdat wij graag willen weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen, verzoeken wij u zich aan te melden via de link info [at] montaignelyceum.nl (subject: aanmelding%20ouderavond%20%27mijn%20puber%20online%27%2021%20november%202018) (mailto:?subject=aanmelding ouderavond 'mijn puber online' 21 november 2018)