Montaigne in Lille

15 november 2018

Vrijdag 9 november zijn de 3 havo leerlingen de grens over gegaan en hebben de Franse stad Lille bezocht.
Voorafgaande aan dit bezoek zijn ze in de lessen al druk bezig geweest met het werken aan verschillende opdrachten voor deze excursie.

Tijdens het bezoek aan Lille werden er verschillende delen van de stad bezocht waaronder het oude deel van de stad en het centrum. Hier voerde de leerlingen verschillende opdrachten uit die ze alleen in het Frans konden doen. De excursie zorgde er voor dat de leerling al hun Franse vaardigheden moesten gebruiken. Terugvallen op het Nederlands zat er dus niet bij!

Een andere opdracht was dat de leerlingen foto’s moesten voor een fotoroman die in een les gemaakt zou worden.

Naast het werken aan de opdrachten was er natuurlijk ook tijd om even goed van de stad te genieten en de winkels in te duiken.