Montaigne kampioen voetbal

8 juni 2018

Na een proces van werving, selectie en een regionale voorronde heeft een selectie van meisjes uit de 1e klas, een selectie van jongens uit de 1e klas en een selectie van jongens uit de 3e klas vrijdag 8 juni deelgenomen aan The School Final van Olympic Moves. Het Montaigne Lyceum nam aan deze dag deel met 3 voetbalbalteams onder leiding van de LO-docenten Durand, Matla en Van Renesse van Duivenbode.

Op deze dag troffen de leerlingen scholen uit het hele land die tijdens de regionale finale als 1e waren geëindigd en waren geëindigd bij de laatste 16 van Nederland.

Het was al vroeg verzamelen. Om 07:45 uur stond de bus klaar bij het Hofbad en de bestemming was Papendal. Hier verzamelden alle scholen zich voor de opening van The School Final.

Olympisch bokser Enrico Lacruz ontstak de vlam, nadat deze arriveerde in de stromende regen. Nadat Tess Wester(handbalkeepster) nog even langs was geweest, was het tijd om naar de diverse locaties af te reizen. Jammer genoeg voetbalden de jongens en meisjes niet op dezelfde locatie, maar dat mocht de pret niet drukken.

De ochtend bracht helaas niet het succes waarop was gehoopt. De jongens van klas 1 en 3 overleefden de poule niet. De 3e klassers waren er wel heel dichtbij.

De meisjes verloren de 1e wedstrijd en speelden de 2de wedstrijd gelijk. Ook daar leek het overleven van de poulefase ver weg. De 3de wedstrijd werd echter gewonnen van de nummer 1. De 4de wedstrijd werd ook winnend afgesloten met 3-0. Deze resultaten moesten een 1e plaats opleveren of de beste nummer 2. De dames eindigde als de beste nummer 2.

Op het programma stond nu een wedstrijd tegen een nummer 1 uit een andere poule. Dit bleek de school te zijn die ons tijdens de regionale voorronde had verslagen. De dames waren extra gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd eindigde in 0-0. Dit betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden. In het team van Montaigne was er ontzettend veel vertrouwen. Een van de speelsters staat bekend als een goede keepster. De strafschoppen werden overtuigend gewonnen. De keepster van het Montaigne Lyceum liet geen bal door.

De finale was daarmee bereikt. Deze laatste wedstrijd was ontzettend spannend. Deze wedstrijd eindigde in 0-0. Strafschoppen moesten bepalen wie het kampioenschap van Nederland op zijn naam mocht schrijven. De verrichtingen van de dames werden op Papendal op de voet gevolgd door de docenten en leerlingen en via face-time konden we meekijken met de strafschoppen.

De eerste strafschop werd door Montaigne gescoord. De eerste strafschop van de tegenstander werd gestopt door onze keepster. De 2de strafschop van Montaigne ging tegen de paal. De 2de penalty van de tegenstander werd wederom gestopt door de keepster. De stand na 2 strafschoppen was 1-0 en de 3de strafschop kon de beslissende zijn. Het was namelijk een best of 3. De 3de penalty vloog erin.

De dames zijn daarmee kampioen van Nederland 2018. Na afloop was er nog een optreden van Bizzey op Papendal. Met prachtige teksten bracht hij de leerlingen in beweging. De dag kwam hiermee ten einde……

De Kampioenen van Montaigne zijn: Roos(1HB), Noura(1HB), Rachel(1MB), Vera(1VC), Juul(1VD), Guusje(1VA), Sara(1VA), Isa(1VA), Senna(1VA)

Op https://drive.google.com/open?id=1TcogKaegY0io8ksoPZwuwR1vv0FUUgua staat een leuk filmpje van de dag.