Gouden Schaal voor Montaigne

4 september 2019

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is door Renate de Vries, rector van het Montaigne Lyceum, de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt aan Andrea en Sabine. Zij zorgen er voor dat de leerlingen elke schooldag kunnen kiezen uit een gezond aanbod aan broodjes, fruit én groenten, en drinken. Een gezonde schoolkantine is volgens het Voedingscentrum een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken.

Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Je verdient een Schoolkantine Schaal wanneer de schoolkantine zilver of goud is. Daarmee laat je aan iedereen zien wat je als school bereikt hebt en dat je voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Het aanbod in de Montaigne Schoolkantine bestaat uit minimaal 80% betere keuzes. Hier krijgen leerlingen een duwtje richting de betere keuze en door de aankleding van de kantine.