Finales voor Montaigne voetballers

24 april 2018

Op maandag 9 april stond er een regionale finale van Olympic moves op de agenda. Tijdens deze dag voetbalde er een selectie van 1e,  2e en 3e klassers van het Montaigne Lyceum tegen scholen uit de provincie Zuid-Holland. Er was eerst een gezamenlijke ontvangst voor alle sporters die deze dag aanwezig waren. Na de opening gingen we naar de voetbalvelden.

De 1e klassers gingen er vanaf de eerste minuut vol tegen aan. De eerste wedstrijd werd met liefst met 10-0 gewonnen. De 2de wedstrijd werd met 5-0 gewonnen en de 3de wedstrijd met eveneens met 5-0 gewonnen. We waren 1e in de poule en konden uitkijken naar de finalewedstrijden.

De 2e/3e klassers wonnen de 1e wedstrijd met 3-0. De 2e wedstrijd was een nipte overwinning: 1-0. Helaas verloor de 2e/3e klas de laatste poulewedstrijd met 1-0. Op onderling resultaat mochten ze helaas niet door.

Voor de 1e klassers stonden de finales op het programma. Na de poulewedstrijden waren er 3 ploegen over die streden om een finaleticket. De 1e wedstrijd verliep helaas anders dan verwacht. We verloren met 4-0. Doordat onze tegenstander ook de andere wedstrijd won konden we maximaal 2e worden. De dames zijn de hele dag voor 100% gegaan en deze wedstrijd wilden ze dus winnen. De laatste wedstrijd eindigde dan ook in een 2-0 overwinning.

We zijn enorm trots op de leerlingen van het Montaigne Lyceum. Goed voetbal, veel doelpunten en enorm veel passie en inzet was het resultaat van deze mooie dag.

Woensdag 11 April stond er een regionale finale van Olympic Moves op de agenda. Tijdens deze dag voetbalde er een selectie van 1e klassers van het Montaigne Lyceum. Zij speelden tegen leerlingen van scholen uit de Provincie Zuid Holland.

Het jongensteam ging er vanaf de eerste minuut vol tegen aan. De eerste wedstrijd werd met maar liefst met 6-0 gewonnen. De 2de wedstrijd eindigde in een 1-1 stand. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om als 1e in de poule te eindigen. De laatste wedstrijd werd ook gewonnen en een plek in de kruisfinales was binnen.

We moesten tegen de nummer 2 uit de andere poule. Helaas kwamen we vroeg in de wedstrijd met 1-0 achter. De jongens lieten het er echter niet bij zitten en gingen op zoek naar de 1-1. Deze viel halverwege de wedstrijd en we hadden kans op meer. De wedstrijd eindigde in 1-1 en er volgde een penaltyreeks.

De eerste penalty mochten wij nemen. Die ging helaas mis. De eerste penalty van de tegenstander ging er wel in: 0-1 achter. Onze 2de penalty vloog wel in het doel. De 2de penalty van de tegenstander werd gehouden door onze keeper. De stand 1-1. De 3de penalty van ons ging mis, maar ook de tegenstander wist niet te scoren. Na 3 penalty’s was de stand gelijk. Uitschakeling of de finale was zo dichtbij. Wij scoorden de penalty daarna. Als de tegenstander zou missen waren wij door naar de finale. Wederom bewees onze keeper zijn kwaliteiten en stopte de penalty. Yes… finale bereikt.

We konden ons gaan opmaken voor de finalewedstrijd tegen de tegenstander waar we in de poule 1-1 tegen hadden gespeeld. We kwamen al snel op voorsprong en gaven niet heel veel kansen weg. Kans op 2-0 was er een aantal keer en het tweede doelpunt viel uiteindelijk na goed samenspel. Na de 2-0 kwam de tegenstander nog een keer dichtbij, maar de stand bleef uiteindelijk 2-0.

Een mooie dag waarop de leerlingen keihard hebben gevochten voor een prachtig resultaat. Door goed samenspel doelpunten weten te maken en daarnaast ook weinig tegendoelpunten gekregen met als resultaat een plek om te strijden voor het kampioenschap van Nederland.

Op 8 juni voetballen we op het complex Papendal in Arnhem tegen alle finalisten van de regionale rondes met als doel kampioen van Nederland!

Woesdag 18 april mochten de 3e klassers gaan strijden tegen scholen uit de regio Rotterdan/Den Haag. De 3e klassers voetbalden in totaal 8 wedstrijden van 20 minuten.

De eerste wedstrijd begon goed. De eindstand was 5-0. De tweede wedstrijd kende een hogere uitslag 6-0. Na 5 minuten rust stond de volgende wedstrijd op het programma. Deze werd ook winnend afgesloten met 3-0. De laatste tegenstander was de lastigste tegenstander, maar werd ook met 2-0 verslagen. De helft van de competitie zat er op en hierna zagen we alle tegenstanders nog een keer. Je zouden denken dat de spelers er makkelijker over gingen denken omdat ze alles gewonnen hadden maar het tegenoverstelde was waar. Aan het eind van de dag hadden we meer dan 50 doelpunten gescoord en er maar 3 tegen gekregen. Ook deze dag leverde een finaleticket op. Op 8 juni gaan we proberen de beste van Nederland te worden. Aan de sfeer in het team heeft het niet gelegen. Het leek alsof de spelers al jaren samen speelde. Een compliment voor zowel de spelers uit de 1e klassen als de 3e klassers is hier zeker op z’n plaats.