Belangrijke berichtgeving

Brief inzake onderwijs na 1 juni 2020

Brief inzake afstandsonderwijs in mei op het Montaigne Lyceum

Brief inzake afstandsonderwijs h/v bovenbouw voorexamenklassen 4h-4v-5v

Brief inzake coronavirus voor ouders en leerlingen van de eindexamenklassen 5havo en 6vwo

Brief inzake coronavirus voor ouders en leerlingen van de voorexamenklassen 3k-3m-4h-4v-5v

Belangrijke informatie m.b.t. de schoolexamens voor alle eindexamenleerlingen

In de download nieuwe belangrijke informatie m.b.t. de schoolexamens.

Belangrijke informatie i.v.m. aangepaste maatregelen

In de download nieuwe belangrijke informatie in verband met de aangepaste maatregelen

Belangrijke informatie m.b.t. de (school)examens

Geachte ouders, beste leerlingen,
In de tijd van het coronavirus volgen het nieuws en de besluiten die daaruit voortkomen elkaar snel op. Gisteren was er een persconferentie waarin werd gezegd dat bijeenkomsten tot 1 juni niet doorgaan. Ook is samenkomen met meer dan twee mensen verboden.

Ons schoolbestuur heeft met de andere besturen en de VO Raad (koepel van middelbare scholen) en de onderwijsbonden (voor leraren) besloten om de schoolexamens vanaf vandaag uit te stellen, wachtend op een bericht van de minister.

We zullen u uiteraard later informeren hoe dit precies gaat uitpakken voor onze school.

Voor nu hoeven de leerlingen vandaag dus niet naar school te komen voor een SE. Ook de digitale mondelingen die gepland stonden vervallen voor nu.
Gelukkig betreft dit niet alle leerlingen, maar voor wie het wel geldt is dit natuurlijk erg vervelend.

M. Zorge, conrector
Drs. R.A. de Vries, rector

In de download belangrijke informatie met betrekking tot de examens voor alle leerlingen en hun ouders van de eindexamenklassen.

In de download informatie met betrekking tot de schoolexamens voor ouders en leerlingen in de (voor)examenklassen.

Bereikbaarheid Montaigne Lyceum tijdens sluiting

Wegens alle maatregelen rondom het coronavirus is het Montaigne Lyceum tot nader order voor leerlingen en bezoekers gesloten. Medewerkers kunnen vanuit huis werken en zullen op die manier hard aan de slag gaan om het onderwijs op afstand te verzorgen. De school is weliswaar dicht, maar we zijn uiteraard wel bereikbaar.

Telefonisch zijn we beperkt bereikbaar. Elke dag zullen we bereikbaar zijn tussen 9:00-12:30 uur op 015-3619140.

Via de e-mail zijn alle medewerkers uiteraard bereikbaar. Aangezien het onderwijs voor gaat (contact met leerlingen), kan het zo zijn dat docenten voor algemene vragen iets meer tijd nemen om te reageren.

Voor leerlingen en ouders blijft de mentor het eerste aanspreekpunt.
De leerlingencoördinatoren zijn voor afdelingsbrede zaken uiteraard ook te bereiken.

Voor specifieke vragen voor de schoolleiding kunt u deze direct benaderen:
Mw. Drs. R.A. De Vries, rector: r.devries@montaignelyceum.nl
Dhr. M. Zorge, conrector / afdelingsleider HV bovenbouw: m.zorge@montaignelyceum.nl
Dhr. S. Stad, afdelingsleider HV onderbouw: s.stad@montaignelyceum.nl
Dhr. M. van der Made, afdelingsleider VMBO: m.vandermade@montaignelyceum.nl
Mw. M. Verschoor, onderwijskundige: m.verschoor@montaignelyceum.nl

Houd voor de meest recente informatie de site van het Montaigne Lyceum in de gaten: www.montaignelyceum.nl

BERICHT VAN DE SCHOOLLEIDING VOOR LEERLINGEN EN OUDERS (16 maart 2020)

Update stand van zaken coronavirus (zondag 15 maart 19.45 uur)

Ouderbrief sluiting scholen 16 maart tot 6 april 2020
BRIEF VANUIT HET BESTUUR

Update stand van zaken coronavirus (zondag 15 maart 18:40 uur)

Beste leerlingen en ouders,
Zojuist hebben we van minister Slob gehoord dat ‘de scholen drie weken dicht gaan’.
Vanaf 18:00 uur vanavond is ons bestuur (Stichting Lucas Onderwijs) met de andere besturen van Den Haag, het gemeentebestuur en de Veiligheidsregio bij elkaar voor nader overleg op basis van het kabinetsstandpunt.

Natuurlijk leven er bij iedereen, bij leerlingen, ouders en medewerkers, nu veel vragen.  Over praktische gevolgen voor de scholen van Lucas Onderwijs krijgen wij in de loop van de avond aanwijzingen vanuit het bestuur. Zodra die bij ons binnen zijn, zullen wij u nader bericht sturen.

Directie Montaigne Lyceum

BERICHT VOOR LEERLINGEN EN OUDERS (zondag 15 maart 2020, 13:00 uur)

Beste leerlingen en ouders,

Op dit moment volgen wij vanuit de schoolleiding het nieuws omtrent corona op de voet.
Bij onze overwegingen en beslissingen volgen wij het beleid van ons bestuur (Stichting Lucas Onderwijs).
Een en ander betekent, dat er op dit moment nog geen helderheid is over de komende dagen en weken. Zodra we meer weten zullen we u/jullie uiteraard zo snel mogelijk berichten. We verwachten dat dat in de loop van vanavond zal zijn.

M. Zorge, conrector
Drs. R.A. de Vries. rector

Maatregelen inzake coronavirus d.d. 13 maart 2020

Voor eerdere info klik hier