Sterke punten Montaigne Lyceum

Werken in leerdomeinen bereidt leerlingen beter voor op hun toekomst

Keer op keer horen wij van oud-leerlingen dat ze op het gebied van planning, groepswerk en zelfstandigheid een voorsprong hebben op hun nieuwe klasgenoten op het MBO, HBO en WO. Dit beeld wordt bevestigd door de doorstroomgegevens die wij krijgen van de vervolgopleidingen.

Onze leerlingen behalen goede resultaten

Uit de inspectiegegevens blijkt dat onze leerlingen het uitstekend doen. Het Montaigne Lyceum wordt dan ook positief beoordeeld. Meer informatie over onze schoolresultaten vindt u op de website van de onderwijsinspectie en op Vensters Voor Verantwoording .

Onze school is veilig

Leerlingen zijn gebaat bij rust in en om de school. Veiligheid garanderen wij door duidelijke interne protocollen en goede afspraken met de buurt.

Onze onderbouw leerlingen hebben geen tussenuren

Bij ziekte van docenten zorgen wij altijd voor vervanging. Onze leerlingen kunnen dan aan hun andere werk verder werken in het domein, onder begeleiding van een vervanger. Alleen in de ochtend of aan het einde van de dag kunnen er uren uitvallen. Alleen in de examenklassen zijn de roosters flexibeler.

Wij bieden onze leerlingen verbreding én verdieping

Naast een breed aanbod van vakken met onder andere lichamelijke opvoeding 2, verschillende kunstvakken, natuur& leven&technologie  en maatschappijwetenschappen bieden wij ook verdieping aan met bijvoorbeeld Cambridge Engels en het vak technisch ontwerpen. In onze schoolgids vindt u het hele aanbod.

Onze leerlingen hebben talent

Met onze masterclasses kunnen leerlingen buiten schooltijd meedoen aan sport, kunst, theater, programmeren en techniekprojecten.

Onze leerlingen krijgen zorg op maat

Mentoren, teamleiders en decanen zorgen voor een persoonlijke begeleiding van de leerlingen. Indien nodig kan de zorgcoördinator leerlingen en ouders specifieke hulp bieden.