Leerlingen aan het woord

Tijs Boef, havo-leerling van 2005-2011, studeert nu Civiele Techniek aan de Haagse Hogeschool

“Van de leerlingen van het Montaigne Lyceum wordt verwacht wordt dat zij zelf hun planning maken én bijhouden, zij némen die verantwoordelijkheid ook op zich. Mede daarom sluit het Montaigne onderwijs goed aan op een vervolgopleiding op het mbo, hbo of universiteit. De ervaring leert dat je in je vervolgopleiding in één keer heel veel verantwoordelijkheid krijgt voor het zelfstandig werken. Door mijn ervaring op het Montaigne Lyceum was dit dan ook niet onbekend voor mij. Wat dat betreft merkte ik dat ik een voorsprong had op de studenten die klassikaal onderwijs hebben gehad. Daarnaast heb ik de kans gekregen om mezelf te ontplooien in dingen waar ik goed in ben en daar ook andere leerlingen mee heb kunnen helpen. Ik loop nu stage in het lab in het kader van mijn mor Ingenieur & Docent op de Haagse Hogeschool. Het is geweldig om daar te assisteren bij een les waarin leerlingen van 4mavo ieder een hart kregen om te ontleden. Zoveel te zien en te leren in één les, wat inspirerend!”

Louise Schouten, nu student

"Hallo, Ik ben Louise en ik zat vorig jaar in 6vwo. Al vanaf de eerste keer dat ik bij het Montaigne Lyceum kwam vond ik de sfeer heel gezellig, dat vind ik nu nog steeds. Dit komt mede doordat je de helft van de tijd in je eigen domein zit, wat als een soort huiskamer voelt."

"Ook vond ik het heel fijn dat ik mijn huiswerk zelf in kan plannen, want als ik 's avonds ging sporten plande ik minder huiswerk in en de dag daarna plande ik dan weer wat meer huiswerk in. In het begin vond ik het best wel moeilijk om mijn werk zelf in te plannen, maar ik werd hier door mijn mentor op school heel goed mee geholpen. Verder vind ik dat het Montaigne Lyceum hele leuke uitjes organiseerd, twee jaar geleden zijn wij bijvoorbeeld naar Rome geweest en de vierde klas naar Engeland."

Groeten Louise Schouten