Introductiefilm

Enthousiaste leerlingen van het Montaigne Lyceum hebben een introductiefilm over hun school gemaakt. In de film krijgt u een indruk van hoe het er op onze school aan toe gaat. Klik aan de rechterkant van deze pagina op 'bekijk de film'.

 

Folder

Voor leerlingen uit groep 7 en 8, maar ook voor hun ouders natuurlijk, is een folder geschreven met informatie over onze school en waarom de keuze voor het Montaigne een goede keuze kan zijn.

De nieuwe folder is binnenkort weer beschikbaar.

 

Bring your own device: een Chromebook in de brugklas

Iedere leerling is uniek en heeft een eigen leertempo en leerstijl. Op het Montaigne Lyceum gebruiken we daarom studiewijzers op maat, waarbinnen ruimte is voor extra uitleg en verdieping. Daar hoort ook reflectie bij op het eigen leerproces. Om goed op dit alles in te kunnen spelen, is het belangrijk dat er een rijke leeromgeving is.

In de onderbouw en op termijn ook in de bovenbouw hebben al onze leerlingen hun eigen device: een handzaam Chromebook. Daarnaast hebben ze ook gewoon hun schoolboeken en maken ze, indien relevant, aantekeningen op papier. Want wij zien het device als een middel en zo gebruiken we het ook.