Maatschappelijke stages

Bij het Montaigne Lyceum lopen leerlingen van 4 en 5 havo/vwo een maatschappelijke stage. Wat houdt het precies in? Leerlingen doen vrijwilligerswerk en maken zo kennis maken met allerlei onderdelen van de samenleving. Zij verbreden zo hun interesses en leren verantwoordelijkheid te dragen. Wij werken hierin samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp en een aantal vrijwilligersorganisaties uit de regio.

Maatschappijleer

Naast de maatschappelijke stages kent het Montaigne Lyceum een aantal themaweken Maatschappijleer. Ook tijdens deze weken leren de leerlingen veel verschillende kanten van de samenleving kennen. Hoe werkt de maatschappij? Welke rol vervullen leerlingen daarin? Wij vinden het belangrijk hier aandacht aan te schenken, omdat het past bij de identiteit van onze school. Wij willen leerlingen stimuleren zich in te zetten voor de samenleving en klaar te staan voor anderen.