Kunst en cultuur

In de onderbouw bieden we drie tot vier uur per week het vak kunst en techniek aan. In klas drie en vier kunnen de mavo-leerlingen kunstvakken 2 (KV2) als examenvak kiezen. De havo en vwo leerlingen kunnen in de bovenbouw het vak tekenen of handvaardigheid (met kunstgeschiedenis) als examenvak kiezen.

KV2, tekenen en handvaardigheid zijn vakken die geschikt zijn voor leerlingen die creatief bezig willen zijn en zich willen verdiepen in onderdelen als handvaardigheid, techniek, tekenen, schilderen of audiovisuele vormgeving zoals foto, film en animatie.

Naast dat de leerlingen meer leren over de door hen gekozen techniek kijken zij samen met de docent naar kunst. De leerlingen leren waar zij op moet letten als het om kunst gaat. Als de leerling een creatieve vervolgopleiding overweegt  dan biedt een kunstvak de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen. Het vak biedt dus een voorsprong bij vervolgopleidingen als het Grafisch Lyceum, de Modevakschool, de Foto opleiding en het Hout- en Meubileringscollege.

Meer interesse in kunst? Neem dan ook eens een kijkje bij onze masterclasses!