Bèta programma

Vwo-leerlingen die bèta en techniek leuk vinden, kunnen zich daar al vanaf de eerste klas op toeleggen. Bij het vak ‘Technisch ontwerp’ leren zij op een praktische manier de verschillende stappen van het ontwerpproces. Hoe drijf je bijvoorbeeld een papieren vliegtuig of een auto van lego met ballonnen aan? Of hoe maak je een echte ruimte lander! (klik hier voor de ruimtelander van Pien en Jet)

In de tweede en derde klas werken de leerlingen iedere periode aan een grotere opdracht. Denk aan het bouwen van een brug of het ontwerpen van een website. Samenwerken is hierbij erg belangrijk. In de tweede helft van het jaar nemen de leerlingen deel aan de Eureka cup. Middelbare scholieren verzinnen bij deze wedstrijd innovatieve oplossingen voor wereldproblemen waar volwassenen zich op stukbijten.

Meer interesse in techniek? Neem dan ook eens een kijkje bij onze masterclasses!