Vwo

Gymnasium en atheneum: vwo

In het vwo-domein van het Montaigne Lyceum hebben wij in de onderbouw aparte klassen voor het gymnasium en voor het atheneum. Op het gymnasium krijgen de leerlingen extra vakken aangeboden: Grieks, Latijn en KCV (Klassieke Culturele Vorming). Het gymnasium is een interessante opleiding voor leerlingen die veel extra meebrengen, gemotiveerd zijn, analytisch kunnen denken en doorzetters zijn. Ook hoogbegaafde leerlingen kiezen voor het gymnasium.

Atheneumleerlingen krijgen vooral in de geschiedenislessen bijna vanzelfsprekend een stukje klassieke vorming mee. Een vwo-diploma geeft toegang tot een vervolgstudie aan de universiteit. Uiteraard kunnen vwo-leerlingen ook doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Buiten de reguliere lessen prikkelen we de belangstelling van leerlingen met een keur aan culturele activiteiten, verdiepingsprogramma's, excursies en buitenlandreizen. Zo bieden wij standaard aan:

Heeft u vragen over het gymnasium of het atheneum? Neem dan contact op met:

• Afdelingsleider vwo-onderbouw Stefan Stad, s.stad [at] montaignelyceum.nl of via het telefoonnummer van de school.
  • Afdelingsleider havo/vwo-bovenbouw Michel Zorge, m.zorge [at] montaignelyceum.nl of via het telefoonnummer van de school.