Introductiefilm

Enthousiaste leerlingen van het Montaigne Lyceum hebben een introductiefilm over hun school gemaakt. In de film krijgt u een indruk van hoe het er op onze school aan toe gaat. Klik aan de rechterkant van deze pagina op 'bekijk de film'.

Folder

Voor leerlingen uit groep 7 en 8, maar ook voor hun ouders natuurlijk, is een brochure geschreven met informatie over onze school en waarom de keuze voor het Montaigne een goede keuze kan zijn.

De brochure is  op de basisscholen verkrijgbaar, en aan de rechterkant van deze pagina te downloaden.

Bring your own device

Iedere leerling is uniek en heeft een eigen leertempo en leerstijl. Op het Montaigne Lyceum gebruiken we daarom studiewijzers op maat, waarbinnen ruimte is voor extra uitleg en verdieping.

Vanaf het schooljaar 2017 nemen al onze brugklasleerlingen hun eigen device mee: een handzame laptop. Daarnaast hebben ze ook gewoon hun schoolboeken en maken ze indien relevant aantekeningen op papier. Want wij zien het eigen device als een MIDDEL en zo gebruiken we het ook.